2014 m. rugpjūčio 7 d., ketvirtadienis

Kavos aparatas: ką reikia žinoti prieš jį įsigyjant?


Pelnytai kava yra laikoma vienu nuostabiausių gėrimų pasaulyje. Išties, kavos skonio bei kvapo negali atkartoti joks kitas gėrimas, o jei ji dar bus pagardinta įvairiais priedais, tuomet skonis galės varžysis net su pačiais garsiausiais desertais. Kavos vertę dar labiau padidina ir tai, jog ji gali būti naudojama ir praktiškai, pavyzdžiui, gaminant kosmetiką, o taip pat faktas, jog kava yra naudinga žmogaus organizmui. Vis žinome, jog paruošti tobulą kavą rankinių būdu nėra labai lengva, todėl dažnas renkasi kavos aparatus. Tačiau, jei šį prietaisą dar tik planuojate pirkti, atminkite, jog yra keletas dalykų, kuriuos svarbu žinoti:

Kaip išsirinkti kavos aparatą?

Išsirinkti jį bus kur kas lengviau, jei atkreipsite dėmesį į keletą dalykų. Visų pirma, atsižvelkite į tai, kokiu tikslu jums yra reikalingas kavos aparatas: ar jį naudosite namuose, o galbūt biure ar maitinimo įstaigoje? Tai, kiek kavos puodelių per dieną turės pagaminti kavos aparatas ir turėtų būti vienas pagrindinių kriterijų, pagal kurį reikėtų jį išsirinkti. Atminkite, kuo daugiau kavos puodelių norėsite gaminti, tuo galingesnį kavos aparatą derėtų rinktis. Štai, pavyzdžiui, jei kavos aparatas yra reikalingas tik tam, kad kavą ruoštų jūsų šeimos nariams ar svečiams, kurių sulaukite ne taip jau ir dažnai, puikiai tiks mažo galingumo kavos aparatas. Vis dėlto, jei kavos aparatą pastatysite biure, kuriame gausu šį gėrimą mėgstančių žmonių ar maitinimo įstaigoje, tuomet akys turėtų nukrypti į itin galingus, daug puodelių kavos galinčius paruošti aparatus. 


Tačiau nereikia manyti, jog ruošiamų kavos puodelių skaičius yra vienintelis kriterijus į kurį verta atkreipti dėmesį – atsižvelkite ir į savo poreikius. Atsakykite sau į klausimą: ar jūs mėgstate įprastą juodą kavą ar pirmenybę teikiate kavos su pienu gėrimams? Jei pasirinkote antrą variantą, tokiu atveju rinkitės kavos aparatą, kuris ruošia įvairius kavos gėrimus (latte, kapučino  ir kt.). Reikia pastebėti, jog tokį kavos aparatą vertėtų rinktis ir tuo atveju, jei kavos aparatas bus statomas biure ar maitinimo įstaigose, juk ten, kur yra daug žmonių, yra ir daug skirtingų norų. Na, ir žinoma, kavos aparatą išsirinkti bus dar lengviau, jei atkreipsite dėmesį ir į dar vieną, ne ką mažiau svarbų dalyką – kavos aparato dizainą. Šiuolaikiniai kavos aparatai yra pačių įvairiausių formų bei dizaino, todėl nepaisant to, koks yra jūsų skonis, tikrai rasite sau patinkantį. Na, o jei ieškote kavos aparato namams, rinkitės mažesnių matmenų kavos aparatą – toks puikiai ras vietą net ir nedidelėje virtuvėje.

Ką reikia žinoti apie kavos aparato priežiūrą?


Taigi, jei norite savo namuose ar biure turėti kavos aparatą ir jį planuojate įsigyti artimiausiu metu, turėtumėte ir bent šiek tiek susipažinti su jo priežiūra. Savaime suprantama, dėmesį verta atkreipti  į tai, jog kiekvienas kavos aparatas yra savitas gaminys, todėl ir jų priežiūra yra skirtinga, tačiau galima išskirsti bendras priežiūros gaires, kuriomis reikia vadovautis prižiūrinti bet kokį kavos aparatą:

1.     Kiekvienas kavos aparatas turi vandens bei pupelių talpas, o kai kurie, ir pieno. Atminkite, jog kiekvienas iš šių produktų turi būti tik jam skirtoje talpoje;
2.     Norėdami išvalyti kavos aparatą ar atskiras jo detales, įsitikinkite, jog aparatas yra išjungtas;
3.  Jei manote, jog kavos aparato priežiūra yra itin sudėtingas procesas, rinkitės tuos kavos aparatus, kurie turi automatinio išvalymo funkciją;
4.     Šių prietaisų valymui bei priežiūrai naudokite tik kokybiškas valymo priemones;
5.     Jei įtariate gedimą, kvieskite specialistus ir jokiu būdu netaisykite kavos aparato patys.

2 komentarai:

  1. dėl kavos naudos ir žalos tai daug diskusijų verda, bet aš asmeniškai turiu tokį kavos aparatą ir džiaugiuosi :) http://www.rde.lt/products/lt/244/13096/sort/1/filter/0_0_0_0/HD-8323-39-kavos-aparatas.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mane domina kavos aparatu remontas panevezyje, kadangi maniskis delonghi sugedo, nenoriu naujo pirkti. Pasiūlykit gerą meistrą :)

    AtsakytiPanaikinti